Sponsordoel


Benefietconcert voor CRASH

Het concert wordt opgedragen aan CRASH (Cursus Reanimeren voor Alle Studenten inHolland).

De Nederlandse Reanimatiestichting wil met het project CRASH zoveel mogelijk jongeren vanaf 16 jaar trainen in reanimatie en AED-gebruik.

En zo het aantal burgerhulpverleners in Nederland sterk vergroten. Lees hieronder meer over dit project of ga naar reanimatiebewijs.nl.

 

 

Waarom CRASH?

Studenten werken tijdens hun studie veelal in dienstverlenende beroepen, komen bij sportverenigingen en verkeren in het uitgaanscircuit. Kortom, zij staan vol in het leven en komen in contact met veel mensen. De Reanimatiestichting is daarom het project ‘CRASH - Studenten leren reanimeren’ gestart. ‘CRASH’ is een bekende term uit de medische wereld. Zo kennen we in een ziekenhuis bijvoorbeeld het ‘CRASH-team’ en de ‘CRASH-car’, die worden ingezet bij een reanimatie als gevolg van een hartstilstand. CRASH staat als projectnaam voor: ‘een Cursus Reanimeren voor Alle Studenten in Holland’.

De Reanimatiestichting wil met het unieke opleidingsproject CRASH zoveel mogelijk jongeren vanaf 16 jaar trainen in reanimatie en AED-gebruik. En zo het aantal burgerhulpverleners in Nederland sterk vergroten.

De cursus ‘Basic Life Support (BLS) en de bediening van de AED’ moet onderdeel worden van elke MBO- en HBO-opleiding in Nederland. Het aantal Nederlandse studenten dat dan uiteindelijk jaarlijks leert reanimeren komt daarmee, met zo’n 550.000 in het MBO en 400.000 in het HBO, op ruim 900.000! Het project richt zich in eerste instantie op het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO).

 

Reanimatiecursus

De ‘blended learning’ reanimatiecursus CRASH bestaat uit totaal zes lesuren per jaar. Hiervan zijn er één bestemd voor een introductieles, drie voor het theoriegedeelte (e-learning) en twee voor de praktische vaardigheidstraining en de eindtoets. De reanimatielessen passen volgens de Reanimatiestichting prima in het studievak Burgerschap (LB), maar het staat de school natuurlijk geheel vrij om CRASH elders in het onderwijsprogramma onder te brengen.

De cursus is in samenwerking met en geheel conform de richtlijnen van de De Nederlandse Reanimatie Raad opgezet. CRASH is erkend door de NRR en de Europese Reanimatie Raad (ERC).

Download de CRASH projectbrochure of bezoek de website: www.reanimatiebewijs.nl.

 

Donatiemeter e-learning pakketten

Er is voor CRASH een speciaal e-learning pakket ontwikkeld. De e-training wordt gevolgd door een praktijkinstructie en eindtoets, die in-house de eigen school worden gegeven door erkende instructeurs. Er zijn diverse partijen die via de aankoop van een aantal e-learning pakketten het project sponsoren.

Het doel voor 2013 is om 5000 e-learningpakketten te gesponsord te krijgen.

  • NVVC heeft 2500 pakketten gedoneerd.
  • Het team van New York marathon hardlopers (Marijke, Lucretia en Matthijs) voor NVVC!Connect heeft 620 pakketten gedoneerd.

Hiermee is 62% van het jaardoel gehaald. Wilt u ook het CRASH project sponsoren via de aankoop van een aantal e-learningpakketten? Neemt u dan contact op met de NVVC via bureau@nvvc.nl.